• La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen
  • Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

Over La Bonne Espérance

La Bonne tijdens hun concert in het muziekgebouw

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance', kortweg La Bonne genoemd, is een enthousiast mannenkoor gevestigd te Eindhoven met circa 80 leden uit Eindhoven en wijde omgeving. Het koor repeteert elke dinsdagavond gedurende 2,5 uur, en geeft jaarlijks verschillende optredens. Het koor staat onder leiding van Math Dirks.

La Bonne heeft een veelzijdig en veelomvattend repertoire, dat zich uitstrekt over een grote tijdspanne en over een breed veld van muziek als opera, spirituals, musical, religieuze werken, evergreens, madrigalen.

Serieuze en trouwe deelname aan de repetitie, wekelijkse stem- en koortraining, een stevige discipline, kundige leiding. Dat zijn de elementen die leiden tot zangplezier en resultaten die voldoening geven. Kameraadschap is daarbij een belangrijke, verbindende en ondersteunende factor.'La Bonne Espérance' werd op 5 september 1871 opgericht. Grote ijver en gedegen studie brachten het koor artistiek tot zeer grote hoogten. Vooral bij de veranderingen in de mannenkoormuziek in de vijftiger jaren, nam het koor een vooraanstaande plaats in door het initiatief van de toenmalige dirigent Piet van de Goor. Dit leidde ertoe dat 'La Bonne Espérance' in 1953 werd onderscheiden met het predikaat Koninklijk, in 1956 gevolgd door het toekennen van de provinciale prijs voor Schone Kunsten. Het Koor is in 2014 tot Immaterieel Erfgoed van de Stad Eindhoven benoemd en verwierf in 2015 de Culturele ANBI status.

De mannen worden geleid door een gemeenschappelijke ambitie: de koorzangkunst beoefenen op een voor amateurs zo hoog mogelijk artistiek niveau. Zij willen de liefde voor koorzang op een zo breed mogelijk publiek overbrengen. Het koor staat vanaf augustus 2021 onder leiding van dirigent Math Dirks en wordt begeleid door pianiste Marjan Fey. Het koor maakte een groot aantal concertreizen in binnen en buitenland. Zo waren er concerten in o.a. Mönchen-Gladbach, Rheidt, Aken, Fellbach, Dietzenbach, Luxemburg, Brussel, Antwerpen, Gent, St Pölten, Salzburg, Wörgl, Mayrhofen, Wenen, Boedapest, Szentendre, Gerolstein en Prüm. In eigen land concerteerde La Bonne in nagenoeg alle grote steden.

Het koor telt ongeveer 80 leden en het onderscheidt zich nadrukkelijk door de moderne aanpak door de dirigent, het uitgebreide en veelzijdige repertoire en het hoge muzikale peil, hetgeen een waarborg is voor de continuïteit en vitaliteit van het Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance'.

Voor een uitgebreid historisch overzicht, zie Geschiedenis van 'La Bonne Espérance'

 

gelogo.png

Culturele ANBI

Koninklijk Mannen koor La Bonne heeft de status van Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer: NL51 RABO 0327 0515 15 t.n.v. Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL51 RABO 0327 0515 15 (gewijzigd!)
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

DMC Firewall is a Joomla Security extension!